Доколку сакате да сте богати внимавајте на бојата на вашиот паричник 

415

Ако планирате да привлечете богатство, тогап внимавајте каква боја ви е вашиот паричник. Постојат пет бои, секоја совршена за специфичкиот тип на личност – во зависност од тоа кој елемент е во кинескиот хороскоп.

Доколку сакате финанскиски да „цветате“, тогаш проверете во каков паричник ги чувате парите. Треба да биде во една од петте бои на фенг шуи, а која е вистинската за вас зависи од тоа кој елемент сте во кинески хороскоп.

Откако ќе дознаете кој елемент сте по датумот на раѓање, тогаш побарајте ја бојата каква што треба да ви биде паричникот за да ви донесе избилство во животот.

Црвен паричник – За луѓето чиј елемент е оган или земја (кај водата и металите има помал ефект) – оваа боја е одамна позната по привлекување богатство и изобилство.
Многу брзо ја неутрализира негативната енергија.

Темно син паричник – за луѓето чиј елемент е дрво или вода – оваа боја симболизира изобилство, а паричникот во таа моја не треба да го имаат луѓето родени во елементот на оган или метал.

Црн паричник – за луѓето чиј елемент е дрво или вода – во паричникот од оваа боја треба да ги чувате парите доколку сакате да внесите просперитет во вашиот живот.

Кафеав паричник – за луѓето чиј елемент е земја или метал – оваа боја носи богатство и е најчеста кај паричниците, но луѓето родени во елементот оган или вода не треба да го имаат.

Зелен паричник – за луѓето чуј елемент е дрвото или оганот – оваа боја е одличен избор доколку сакате нов финансиски почеток, без разлика што се случило во минатото.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.