ЧУДО ВО ТУРЦИЈА ! По 23 дена извлечено куче од урнатините | Видео

410

Спасувачите извлекле живо куче од урнатините во провинцијата Хатај во Турција. Хаскито викано Алекс, поминало 23 дена под урнатините.

Тамошните медиуми пишуваат дека кучето генерално е во добра состојба, иако многу ослабело.

Спасувачите го слушнале додека барале место за привремено да ги засолнат жителите кои останале без своите домови.