50 работи за сексот кои мора да ги знаете (2)

275

Сексот веќе одамна не е табу тема и луѓето многу пооотворено ги споделуваат своите искуства кога е истиот во прашање.

За да можете целосно да се препуштите на страстите и да уживате во него, треба да бидете свесни дека тоа е нешто кое го правите затоа што навистина го сакате, а не затоа што морате или на тој начин сметате дека ќе задржите некого до себе.

Глумењето, сексот без заштита или сексот кој ви причинува болка се нешта кои навистина не треба да бидат дел од вашиот живот и колку порано го сфатите тоа, толку ќе се чувствувате подобро.

Ова се работите за кои еден ден ќе помислите дека ќе беше многу подобро да ги знаевте многу порано:

11. Лубрикантот нека ви стане пријател.

12. И тоа еден од подобрите (запаметете го тоа и искористете ја неговата моќ)

13. „Понекогаш боли на почетокот, но ќе се навикнеш“ е вистинска глупост. Ако боли значи дека нешто не е во ред.

14. Не се срамете да кажете „Ова ми е чудно, можеме ли да пробаме нешто друго?“

15. Никогаш нема да знаете што ви одговара додека не пробате.

16. Но, ако нешто не ви се допаѓа сосема е во ред.

17. Телата се чудни и испуштаат чудни звуци безброј пати.

18. Понекогаш дури и без причина, но навикнете се на тоа.

19. Сексот под туш речиси никогаш не е како тој на филмовите.

20. Сепак, може да биде многу забавен, но и лизгав.

ПРОДОЛЖУВА …