Ако сакате да ја зголемите телесната тежина јадете го ова овошје

480

Урмите содржат сахароза, гликоза и фруктоза, и поради тоа претставуваат одлична ужина меѓу оброците или на крајот од денот, и брзо ја враќаат енергијата кога се чувствувате уморно.

Доколу имате мала телесна тежина и се обидувате да ја зголемите, морате да вклучите поголема количина на урми во секојдневната исхрана.

Сепак, доколку не сакате да ја зголемите телесната тежина, неколку урми дневно нема да влијаат на вашата линија.

Исто така, со додавањето на исушено овошје во шејковите од овошје и зеленчук ќе ги направите овие напитоци повкусни и попримамливи.