11 психолошки трикови кои влијаат на сите

714

Психологијата е наука чии закони не смеат да се игнорираат. Тоа им е познато на луѓето од областа на маркетингот, претприемачите, дури и на измамниците.

Одбравме неколку психолошки трикови кои можат да се применат во секојдневниот живот. Сега патот до целта сигурно ќе биде полесен и поинтересен.

Како да дознаете кој е вашиот “обожавател”

Дали некогаш сте виделе некого со крајот од окото како ве гледа? А сепак, не ви тргнало од рака да го фатите својот обожавател? Ви препорачуваме да го направите тестот.

Ако почувствувате дека некој ве гледа, едноставно подотворете ја устата во тој момент. Добро отворете ја, останете во таа положба и погледнете ја личноста. Како што е познато, зевањето е “заразно”. Вашиот набљудувач веднаш ќе почне да зева, и ќе бидете сигурни дека сте биле во право.

Како да ја разбркате толпата

Ако треба да поминете низ толпа луѓе, применете го следниот трик. Стојте право и погледнете во насока на крајната цел на вашето движење. Сега, продолжете понатаму. Нема да верувате, луѓето сами ќе ви го ослободат патот! Овој трик нема да упали во следниве ситуации: ако имате очила за сонце и ако гледате во смартфонот.

Како да го смирите вашиот противник

Дали ви се случило да се сретнете на деловни состаноци со маж кој отворено не ве сака? Ако почувствувате дека се подготвуваат да ве обвинат, озборуваат или провоцираат, седнете веднаш до противникот.

За да ве погледне, тој човек мора да се сврти со целото тело. Дали поради тоа што ќе предизвикате чувство на вина кај него, или затоа што ќе му стане непријатно, бидејќи предметот е премногу блиску, но таа личност сигурно ќе каже помалку лоши работи или целосно ќе премолчи.

Со очите наведете некого да зборува

Ако, за време на разговорот со вас, некое лице не кажува сѐ до крај, нема потреба повторно да го прашувате. Само погледнете го соговорникот во очи. Погледот во него ќе предизвика непријатност и вина и ќе го натера да зборува.

Продолжува на страна 2