Знам што си правел кога падна Facebook | Pornhub ги трие рацете, исфрли бомбастични графикони: Невиден скок во сообраќајот (и либидото) – од час во час!

146

Pornhub забележа зголемување на прометот за 10,5%, што е околу половина милион дополнителни корисници на час кога услугите на Facebook биле во паѓање.

Деновиве на социјалните мрежи се поставува прашањето што сте правеле кога немало Facebook. А според статистиката најпопуларните страници за возрасни, сега е јасно како ден со што си се занимавал додека луѓето на Закерберг работеле на решавање на проблемот.

Кривата покажува како се одвивал сообраќајот од час во час на Порнхаб на 4. октомври, за време на падот на Facebook, Instagram и WhatsApp.

Среќни случајности, а?!

Имено, Pornhub забележал зголемување на сообраќајот за 10,5%, што е околу половина милион дополнителни корисници за секој час кога услугите на Facebook биле паднати.

За споредба, слична работа се случила во март 2019. година, кога Facebook и Instagram исто така не биле во функција. Што да се кажало, за паметниот доволно. Само погледнете ги овие табели и сѐ ќе ви биде јасно.

Порнхаб имаше слично зголемување на сообраќајот за време на исклучувањето на Фејсбук и Инстаграм во март 2019. година. Само погледнете ги овие графикони и се ќе ви биде јасно.