Жените пред, за време и по доживувањето на оргазам

243

Добивањето оргазам никогаш не било јавно … до сега.

Бразилецот Маркос Алберти ги отстрани сите граници со нов проект кој ги прикажува жените пред, за време и по оргазмот.

Токму 22 жени учествуваат во проектот за намалување на бариерите околу женската сексуалност.

„На првиот состанок дојдов до оваа идеја за да го покажам женскиот оргазам на многу реален начин“, вели Алберт.

„Без Фотошоп, без шминка, без актерство, само реален живот“, додава тој.

Жените во проектот се од сите националности, вклучувајќи ги и конзервативните земји како Кина и Сингапур. Алберти вели дека жените од целиот свет ќе се ослободат од проблемот со оргазмот без да се грижат или, пак, да имаат срам.

Дрскиот проект и кадрите во него може да се види во нашата галерија.