Во ноември не очекуваат 3 опасни датуми

996

Астролозите најавуваат дека во ноември ќе има поповолни денови од предизвикувачките.

Сепак, нè очекуваат три предизвикувачки, можеме да кажеме опасни денови, но универзумот ќе ни даде можност да го завршиме падот на позитивна нота.

Според астролозите, ова се најпредизвикувачките денови во ноември:

8 ноември – затемнување на „крвавата“ Месечина и спој на Сонцето и Меркур

Овој ден лесно може да се нарече најопасен ден во месецот. Ова е и главниот настан на овој месец! Работата е во тоа што на овој ден немаме еден, туку два предизвикувачки астролошки настани одеднаш. Првото е затемнувањето на Месечината во Бик.

Затемнувањето на „крвавата“ месечина го означува крајот и може да затвори некои врати во нашиот живот. Кога оваа врата ќе се затвори, на почетокот може да ви изгледа страшно, но на крајот ќе најдете подобар и полесен пат до новата врата. Спаѓајќи под знакот Бик, ова затемнување на „крвавата“ Месечина може да влијае на парите и односите со блиските луѓе.

На подлабоко ниво, ова затемнување може да ни помогне и да надминеме некои блокади околу нашето чувство за вредност. Ако се соочувате со предизвикувачка ситуација, проверете дали сте блокирани од реални или непостоечки проблеми што самите си ги создавате.

Без разлика што овој ден ќе биде турбулентен, не се изолирајте и избегнувајте ги луѓето, бидејќи на некој ваш близок ќе му треба помош.

На овој ден, поради затемнувањето, универзумот може да бара да ги вратите долговите. Ако сте направиле некоја грешка во минатото, доаѓа кармата.

Спојот на Сонцето и Меркур ќе ја „зачини“ ситуацијата. Сè ќе биде непредвидливо. За да не ја изгубите контролата над ситуацијата, на овој ден треба да бидете повоздржани и да не брзате да донесувате одлуки.

2022, November 8: Morning Lunar Eclipse, Mercury, Superior Conjunction –  When the Curves Line Up

16 ноември – Венера влегува во Стрелец

Од 16.11. до 9.12. многу од нас ќе бидат склони кон ризик и авантура. Тоа ќе биде особено опасно за оние кои се принудени да решаваат финансиски работи и да носат важни одлуки тој ден.

Венера ќе натера многу луѓе едноставно да престанат да се грижат за безбедноста, но тоа може да влијае на здравјето, па затоа обрнете внимание.

21 ноември – Меркур во врска со Венера

Меркур и Венера во меѓусебна врска создаваат многу силни емисии на негативна енергија. Ова ќе биде денот кога многумина од нас ќе почнат да размислуваат за одмазда. Обидете се да не се сеќавате на старите поплаки ако не сакате да го расипете расположението за себе или за вашите најблиски. Не зборувајте за тоа што се случило претходно, туку гледајте само на позитивни работи, пишува Atma.hr.