Ветувања кои учениците најмногу ги прекршуваат

186

Учениците сакаат да донесуваат големи и одговорни одлуки и тоа на сите ни е добро познати, но познато ни е и дека тие одлуки нема да имаат долг век на траење.

Еве што учениците бргу забораваат

  • На време ќе одам во училиште и нема да морам секое утро да трчам по автобусот.
  • Нема да го исклучувам алармот.
  • Порано ќе стануваат за да се подготвам и да појадувам дома.
  • Редовно ќе учам.
  • Нема да ги работам домашните задачи во последен момент.
  • Ќе учам за врме на училишните празници.
  • Ќе ја подготвам облеката која сакам да ја облечам во училиште еден ден порано.
  • Нема да останувам буден до доцна.
  • Нема да играм игри пред да ја завршам домашната задача (одлуката која ја носат во некое време од ноќта кога ќе сфатат дека не ги завршиле училишните задачи).
  • Нема да лажам во врска со оценките. (оваа одлука следи по секој родителски состанок).