Сексот и водата се тешко компатибилни

266

Претставата за секс во базен, во море или во џакузи е многу примамлива. За многу луѓе тоа е сексуална фантазија која сонуваат да ја доживеат.

Всушност, оваа идеја не е воопшто добра. Зошто?

Постојат неколку причини зошто сексот и водата не се комбинираат толку добро колку што мислат некои луѓе. На што треба да внимавате?

Безбедноста

Водата и кондомите не се комбинираат особено добро. Триењето во водата е значително помало, што може да предизвика лесно лизгање на кондомот. Ова ја спречува заштитата од несакана бременост и инфекции – не само сексуално преносливи, но сите!

Покрај тоа, водата може да го измие лубрикантот на кондомот, што може да создаде дополнителна непријатност најчесто за жените.

Локацијата

Важно е ако сте решиле да имате секс во воден базен да се приспособите со неговата локација. Ако сте на плажа или на некое скриено катче на морски залив, гледајте барем да сте блиску до извор на свежа вода, за да се измиете брзо по сексуалниот чин.

Тоа сепак нема да ве заштити целосно од проблемите кои можат да произлезат. Солената вода предизвикува вагинални надразнувања, а и создава средина за инфекции, особено кај ризикот од навлегување на песочни честички во вагината.

Beneficios y desventajas del sexo en el agua | El Gráfico Historias y noticias en un solo lugar

Ако сте во базен или џакузи, имајте предвид дека водата во овие мали водни базени е полна со апарати за прочистување кои исто така можат да предизвикаат иритации и да создадат услови за развој на инфекции.

Под туш

Сексот во бањата под туш или во када не е помалку опасен. Бањата е средина за размножување на бројни бактерии кои можат лесно да навлезат во телото за време на секс. Другата опасност е мокра површина која може да ви предизвика сериозни повреди, додека сте најзажестени.

Оргазмите се тешко пристапни

Водата измива голем дел од природните подмачкувачки секрети на вагината. Тоа го прави триењето погрубо и дури и болно кај некои жени. Затоа достигнувањето до оргазам понекогаш е доста тешко во водна средина.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.