Секоја трета жена гледа порно еднаш неделно | Видео

290

Не само мажите имаат навика да гледаат порно – една третина од жените признаваат дека гледаат порно еднаш неделно и поголем дел од нив користат мобилен за тоа.

Британските експерти спроведоа темелна студија за односот на современите жените кон порното и резултатите покажуваат дека повеќето жени гледаат еротски видеа сами и за сопствено задоволство, а не со партнерот.

Резултатите од спроведената анкета покажува дека повеќе жени гледаат порно за да си ја разберат анатомијата, за да се збогатат начините на кои можат да си го испорачуваат задоволство или на партнерот.

91% од вкупно 3.000 учесници во истражувањето се жени, 8% мажи и 1% транссексуалци.

31% признаваат дека гледаат порно секоја недела, а други 30 отсто го прават тоа неколку пати во месецот.

Резултатите исто докажуваат дека луѓето ги користат своите мобилни телефони за речиси сè, а 62 отсто од луѓето гледаат порно на смартфоните.

Оваа бројка не треба да е изненадувачка, со оглед на тоа дека 70 отсто од испитаниците се на возраст меѓу 18 и 34 години.