„Рамноземјашите“ ќе ја докажуваат својата теорија | Одат во поход на Антарктикот

1002

Теоретичарите од заедницата на „рамноземјашите“ често организираат конвенции и експедиции, со цел да докажат дека Земјата е навистина рамна и дека тоа се крие од светот.

На својата последна конференција одлучиле дека во 2020 година ќе одат на Антарктикот, со цел да го откријат работ на светот.

Тие не веруваат дека нешто може да „падне“ од работ, бидејќи постои заштита над рамната Земја. Со своето пловеќе околу Антактикот тие веруваат дека ќе ја откријат надворешната страна на Земјата и со тоа ќе ги побијат сите досегашни сознанија за хелиоцентричниот систем.

Јутјуб-ѕвездата Логан Пол сака да се приклучи на експедицијата, за да биде првиот кој ќе стигне до работ.