Пронајдeна врска помеѓу гладот и сексот

271

Шведски научници пронашле врска помеѓу хормонот на глад и сексуалното привлекување кај мажите.

Експертите спроведоа експерименти со глодари, за да ја утврдат врската помеѓу хормонот на гладот ​​грелин и привлечност на мажите кон спротивниот пол.

Според резултатите хормонот кој се лачи во стомакот може да го подигне либидото. Тестовите се извршени само врз глодари и за сега не е докажан ефектот врз луѓето, но експертите укажуваат дека грелинот ја зголемува сексуалната желба и кај човечки суштества и особено кај посилниот пол.

Неодамна се одржа друг експеримент во кој научниците откриле дека гладот ​​се одразува и на сексуалните преференции на мажите. Утврдено било дека на гладно мажите инстинктивно сакаат повеќе заоблени жени.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.