Предупредување за сите родители | Ова 16-месечно девојче починало играјќи се со нешто што секој го има дома

646

Малите моменти на невнимание можат да доведат до несреќни случаи …

Малата Бронвин се играла во куќата на нејзината баба и само за еден момент на невнимание се случила ужасна несреќа …

Во тоа време родителите на Бронвин биле во театар со своите други две момчиња.

Бродвин била оставена да ја чува баба и на нејзиниот постар брат Боден, кои за момент ја оставиле сама …

Детето се задушило со жиците од ролетни додека играло. Кога баба и` ја најде во таа состојба, добила срцев удар.

Бронвин итно била однесена во болница, но таа не преживеала.

Нејзиниот дедо доживеал шок и завршил во болница, додека бабата не можела да се ослободи од вина зошто го оставила детето без надзор.

Родителите не ги обвинуваат бабата и дедото на Бронвин.

Нејзиниот татко Метју коментирал дека не ги обвинува родителите. Тоа е несреќен случај кој ги потресе сите.

Сите ја обожувале и ја посетувале кога можеле. Бронвин била на тато “малата ѕвезда”.

Внимание: овие жици можат да бидат многу опасни за мали деца

Во 2010 година, 58 деца починале од таков случај, додека во САД во 2014 година биле пријавени 158. Повеќе од 2.000 случаеви биле пријавени дека деца се задушиле.

Луѓето и денес го имаат ова дома без безбедносна брава

Кети, мајката на Бронвин, ги повикува другите семејства да користат заштитни ролетни, ако имаат мали деца или ако имаат стари, да проверат дали се подалеку од децата.

Несреќата беше трагична

Кејти рече дека инцидентот не требало да се случи, затоа што ролетните не требале да бидат таму. “Таа останала сама само неколку моменти. Тоа е апсолутно трагично”.

Како се случило тоа?

Таткото на Бронвин мисли дека тоа се случило кога неговиот татко отишол да се одмора на спрат, а Бронвин некако стигнала до ролетните кои биле на орманот, или паднале или ги урнала.

Потребно се само 18 секунди детето да се удави

На децата на возраст под 5 години потребно им е само 18 секунди да се задушат. Софија Парлслов, исто така, се задушила на овој начин, а продавницата на ИКЕА престанала со продажба на овие кабли од страв ова да се случи повторно.