Пилешко во сланина | Видео

180

Колку пати ви се случило да ви дојдат гости изненадувачки и да немате ништо приготвено?

Во овие моменти се бара да се сетите за рецепт кој не само што е вкусeн, но и не зема многу време во сложени подготовки и производи.

Денес ќе ви дадеме една варијанта токму за овие моменти – пилешко месо во сланина со вкусно сирење во средината

Еве и какви производи ви се потребни:

  • 100 гр. козјо сирење со билки (може и чисто)
  • ½ врска спанаќ
  • 200 гр. пилешки гради
  • бибер по вкус
  • лук во прав на вкус
  • 350 гр. сланина