Peter В. Gotzsche РАЗОБЛИЧУВА | “НЕ СТЕ СВЕСНИ ЗА ГОЛЕМАТА СВЕТСКА ИЗМАМА!” (ВИДЕО)

520

Ова е најголемата причина за смртта на луѓето во светот!

“Пациентите им веруваат на лековите, бидејќи тие им веруваат на нивните лекари, а лекарите за лековите знаат само онолку колку што им дозволува фармацевтската индустрија, која, пак, тесно соработува со властите и со депопулациските идеи за намалување на бројот на луѓе на земјата.”

Peter В. Gotzsche, дански професор и експерт по интерна медицина со диплома по биологија и хемија издаде книга под …

“Пациентите имаат доверба во лековите, бидејќи тие им веруваат на нивните лекари, а лекарите за лековите знаат само онолку колку што им дозволува фармацевтската индустрија, која, пак, тесно соработува со властите и со депопулациските идеи за намалување на бројот на луѓе на земјата.”

Peter В. Gotzsche, дански професор и специјалист по интерна медицина со диплома по биологија и хемија објави книга со наслов “Смртоносните лекови и организираниот криминал, на фармацевтската индустрија” (Deadly Medicines and Organised Crime: How Big Pharma Has Corrupted Healthcare), со која предизвика големи полемики во светот, бидејќи во таа книга тој отворено разобличи голем заговор против човештвото, велејќи дека токму фармацевтската индустрија (која навидум ги лекува луѓето), всушност, отрула и убила повеќе луѓе од сите војни заедно.

Како што рече, фармацевтската индустрија продава отрови, а не лекови, а тие отрови се, поткрепено е со докази, и официјално третата причина за смртта во светот, но вистината е многу потемна и полоша.

Неговите изјави би поминале речиси незабележани под “теорија на заговор”, ако овој доктор бил било кој. Но, не е, овој лекар има објавено над 450 трудови во Scopus, најголемата база на трудови и рецензии во светот, повеќе од 50 трудови во BMJ, Lancet, ЈAMA, Annals of Internal Medicine, New England Journal of Medicine и околу 200 трудови на најголемата научна платформа – WOS . Цитиран е повеќе од 30.000 пати и е коавтор на бројни научни студии, и низ целиот свет овој лекар има голема репутација.

Затоа тој предизвика шок и неверување кога ја открил големата тајна. Во својата книга тој напишал дека третата најголема причина за смртност – се лековите, веднаш по ракот и срцевите заболувања (кои се, исто така, предизвикани од фармацијата и други отрови). И тоа лекови кои се земаат секојдневно на рецепт или без него, сеедно е.

“Пациентите веруваат во лекови, затоа што им веруваат на своите лекари, а лекарите знаат за лековите само онолку колку што дозволува фармацевтската индустрија, која тесно соработува со властите и идеите за депопулација, за да се намали бројот на луѓето на земјата.” Податоците за клиничките истражувања, кои ги финансираат главно истите луѓе кои стојат зад оваа индустрија, недостапни се за јавноста, а тие што се објавуваат во научните списанија се често премногу искривени или лажни. Тестирањето на новите лекови не се прави како што треба, регулаторните агенции не ја извршуваат својата работа одговорно и испреплетени се со бројни судири на интереси. Политичарите, можат лесно да се поткупат, а здравите и болните можат многу лесно да се измамат”, пишува Gotzsche.

Слушнете ја вистината!