Овој знак се стреми кон перфекционизам и не сака да губи време

158

Девицата е еден од дванаесетте астролошки знаци, поврзани со елементот Земја.

Владеењето на овој знак се протега од 23 август до 22 септември. Владетел на Девицата е планетата Меркур, која исто така владее со знакот на Близнаци. Како што знаеме, Меркур е планета задолжена за интелект, комуникација и разум.

Затоа со право можеме да кажеме дека, меѓу другото, во овој знак се родиле и интелигентни луѓе.

Во љубовта најмногу им се допаѓа Бик, Рак, Шкорпија и Јарец. Додека тоталното фијаско може да биде со Риби, Близнаци и Стрелец. Децата девици можат да бидат повеќе палави, но и со натпросечна интелигенција.

Од мали нозе забележуваат дека сè има свој ред и мора да биде „под конецот“. Здравјето на припадниците на знакот на Девица е чувствително, особено кога станува збор за цревата и нервниот систем.

Ревматизам може да се припише и на овој знак. Работата Девица се прецизност, перфекционизам. Тие се многу вредни и посветени на својата работа. Исто така, луѓето родени во овој знак сакаат да им служат на другите.

Затоа, тие главно се занимаваат со услужни активности, но и активности поврзани со медицина, ветеринарна медицина, угостителство и сите оние работни места за кои е потребно посебно внимание, концентрација, сериозност, перфекционизам и напор.

Финансиите на знакот можат да бидат повеќекратни. Тие често имаат помала заработка, но од повеќе страни. Девицата одлично управува со мали пари и мали суми.