Ова ќе ви помогне да му се спротивставите на стресот за време на сексот

728

Антрополозите веруваат дека жените со стресот се справуваат грижејќи се за други.

Овие три начини ќе ви помогнат да не дозволите стресот да го уништи вашиот сексуален живот.

Не го чекајте крајот на денот

Не чекајте да дојде крајот на денот за да имате секс – најдете некое друго погодно време за сексуално задоволство. Наместо да чекате до 11 навечер, кога сте исцрпени и сакате само да спиете, обидете се со утрински секс или секс под туш пред да тргнете на работа.

Бидете физички интимни во текот на денот

Не се откажувајте од сексуалното задоволство. Ова не значи дека треба да имате секс и кога не сте расположени за него. Но, дефинитивно значи дека треба да бидете отворени за секс и да се бакнувате и мажите и на други начини да бидете физички интимни во текот на денот. Дури и ако тоа не доведе до секс, ќе ја одржува вашата поврзаноста и ќе бидете подготвени за секс кога ќе дојде до него.

Живејте здраво

Грижете се за своето здравје. Лесно е да се свртиме кон храната или нешто други кога сме под многу стрес, но така само уште повеќе ќе ја убиеме својата желба за секс. Наместо тоа, намалете го стресот на проверени начини – вежбајте, јадете здраво и ставете го здравјте на прво место.