Нов закон во Швајцарија | Кој ќе го тргне кондомот за време на пенетрација се смета за силувач

1465

Историскиот декрет покренува многу морални прашања.

Кривичниот суд во Лозана, Швајцарија, донесе историска одлука. Судиите решија дека ако за време на сексуалниот чин мажот одлучи да го тргнеме кондом од половиот орган, без знаење на партнерот, тоа ќе се третира споредд законот како силување, соопшти Cosmopolitan.

Декретот доаѓа по драматична случка, трауматизирани млада дама од Швајцарија.

Во јули 2015 година млада Швајцарката се запознала со 47-годишен маж на сајт за запознавање. По втората средба дамата побарала повеќе интимен контакт со Французинот. За време на половиот акт сепак мажот решил да го тргне својот кондом без да ја информира. Таа не разбрала ништо, соопштии швајцарската телевизија..

По завршувањето на половиот им чин жената разбрала дека била заведени. Таа се чувствува осквернета и измамена, поради што решила да го осуди 47-годишниот Французин.

Адвокатот на жртвата изјави на почетокот на случајот дека човек може да доведе до опасен секс без неговото знаење што е чисто силување. Опасностите за неосведниот сексуален објект не завршуваат само со несакана бременост. Постои веројатност од пренос на венерични болести, инфекции и микроорганизми.

Законите во Велика Британија имаат сличен карактер. При вршење на однос со пенетрација без заштитни средства, при што едниот партнер не е информиран за опасността виновниот добива глоба, јавен укор и затвор.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.