Неверојатна судбина на човечкото тело по смртта | Национална географија

1706

Можеби во основно училиште на часовите по историја сте учеле за мумиите, но за судбината на телата на овие луѓе сигурно никој до сега не ви кажал.

Од Египет до Англија, откриени се многу мумии со темно и чудно минато. Тешко е да се поверува, но со децении по смртта овие луѓе се уште ја кажуваат својата приказна.

  1. Ева Перон

Легендарната жена на аргентинскиот претседател Хуан Перон починала на 26 јули 1952 година. Имала само 33 години, кога починала од рак, а потоа нејзините посмртни останки биле сочувани и изложени пред ожалостените граѓани. Три години подоцна, анти-перонистичките милитанти го украле нејзиното тело, кое по 15 години било вратено на нејзиниот маж. Денес нејзините останки почиваат во семејна гробница на нејзиното семејство.

Evita Peron
  1. Ла Дончела

Продолжува на страна 2