Нема да верувате, но овие намирници се сметаат за замена на кафето

162

Оние на кои кафето не им се допаѓа, а го пијат наутро за да се расонат, можат да го заменат со зелен чај.

Зелениот чај исто така содржи кофеин, како и многу микро и макроелементи кои му помагаат на човечкиот организам нормално да функционира.

Зелениот чај е добар тандем со црното чоколадо. Антиоксидансите што ги содржи го намалуваат ризикот од создавање тромбови.

Оревите и сувото овошје исто така можат да го заменат кафето. Во оревите има омега 3 масни киселини благодарение на кои мозокот може побрзо и подобро да работи.

Оревите во комбинација со сувото овошје помагаат во балансирање на мастите во организмот, а се и вкусна закуска.