Не сакале да го пуштат | Полни два часа лежеле со мртво бебе, потоа докторот влегол и наишол на ова!

482

Додека Кејт сè уште се обидувала да разбере што ѝ соопштил лекарот, цврсто го држела во прегратка безживотното тело на својот син.

Постојат и такви приказни, кои нѝ ја враќаат вербата во тоа дека чудата се можни и чести.

Австралијанката Кејт Ог и нејзиниот сопруг Дејв, со нетрпение го чекале раѓањето на нивните близнаци.

Девојчето Ели заплакало веднаш по нејзиното раѓање, додека малиот Џејми, по 20 минути на реанимација бил прогласен за мртов.

Среќата заради раѓањето се претворила во кошмар. Додека Кејт сè уште се обидувала да разбере што ѝ кажал лекарот, таа цврсто го држела безживотното тело на нејзиниот син во прегратката. Се надевале дека ќе заплаче, но лекарите ѝ кажале дека бебето починало.

Медицинскиот персонал излегол од собата, а мајката и таткото го гушнале ладното тело на бебето и легнале со него во кревет. Лежеле така два часа, не одвојувајќи го погледот од своето дете.

Сакале да го стоплат со своето тело, и понатаму верувајќи дека не е жив! За момент, тие почувствувале како нешто се мрда, но сигурните лекари рекле дека тоа се случува.

Овој брачен пар со години се обидувала да добие дете и не можеле да го поднесат фактот дека Џејми е мртов.

Меѓутоа, тогаш се случило нешто незамисливо! По два часа контакт со кожата на неговата мајка и татко, момчето повторно почнало да дише! Кејт била во неверување и мислела дека е премногу добро за да биде вистинито – лекарите биле шокирани!

Џејми е жив!

Среќниот татко, Дејв, рече: “За среќа, имам многу храбра жена која ги слуша своите инстинкти – само заради неа, Џејми е со нас!”

По неколку дена двете бебиња со своето семејство ја напуштиле болницата и заминале дома.