Не е се во политиката и парите, каде се крие сексапилот!?

84

Денес сексуалноста се повеќе се поврзува со надворешната привлечност – убаво и одржувано тело, прикладна надворешност, секси облека, дрско однесување.

Но постои и внатрешна сексуалност која привлекува не помалку од длабокото деколте.

Доверба во себе

Ова е клучен показател. Влогот за успех тука е уверениот поход, високо крената глава, oтворен поглед и добродушна насмевка. Увереноста во себе е сериозна основа за подобар живот. Успехот, способноста да ја постигнеш саканата цел, исто така носи сексапил.

Амбициозност

Амбициите им помагаат на луѓето да се стремат кон целта, да се движат напред, тие да одлучуваат во животот. Амбициите се сексуални, бидејќи му овозможуваат на устремениот маж да ја најде својата устремена партнерка, со која ќе го освои светот.

Страст кон животот

Тоа е страст кон другиот човек. Страст кон интересите, образованието, уметноста, музиката – кон сè што доведува до движење натаму. Не е ли сексуално да ја гледаш жената , која со задоволство ја работи својата омилена работа ?
Многу жени доживуваат депресија после секс.

Продолжува на страна 2