Навики кои водат до успех во работата

745

Ако сакате да станете многу успешни во вашиот бизнис, ќе мора да промените некои од вашите навики.

Да, успехот во вашата деловна кариера значи и дека ќе мора да се откажете од одредени работи. И, сосема нормално, не секој е подготвен за толку големи промени.

Експертите издвојуваат 3 навики на успешните луѓе

Пронајдете заедница

Никој не успева сам. Секоја успешна приказна значи дека човекот го наоѓа своето „племе“, заедница во која ќе се негуваат неговите вештини и таленти. Никогаш нема да успеете ако живеете во една заедница и сонувате да бидете во друга.

Сватете ги правилата на игра

Она што е нормално во една индустрија може да биде странско или дури непожелно во друга индустрија. За да напредувате во бизнисот, треба да разберете како работи таа индустрија. Што е прифатливо, а што не? Што се смета за ризик, а што „брза победа“? Што не се толерира, а што се пофалува? Познавањето на правилата е клучно за еден ден да можете да ги прекршите. Откако ќе разберете како „играат“ сите други, тогаш можете да ги испланирате вашите потези и да изградите свој уникатен стил.

Прифатете ја работата како дел од вашиот живот

Работата не е нешто што го правите повремено, тоа е нешто што го правите цело време, тоа е дел од вашата личност. Да се биде добар во својата работа значи да се интегрира во вашиот секојдневен живот на секој можен начин. Тоа е секојдневна навика како миење на забите. Ако погледнете која било успешна личност, без разлика дали е уметник, иноватор или шеф на голема компанија, сите тие имаат три заеднички карактеристики.Тие ја најдоа својата заедница. Тие ги разбраа правилата на игра и ги прекршија. И на крајот, тие го интегрираа она што го прават длабоко во нивните животи.