Нарачал убиство на сопругата, но се вџашил кога ја видел на нејзиниот погреб

883

Сопругот на Ноела Рукундо нарачал нејзино убиство и тоа од платени убијци, по 10 години брак.

Откако им префрлил и пари на сметка, добил одговор дека жена му е мртва.

Организирал погреб, на кој дошле сите ожалостени блиски пријатели, семејството…но се вџашил кога ја здогледал жива неговата сопруга.

„Дали се тоа моите очи?“, му кажала. „Дали е тоа дух? Изненадување! уште сум жива!“, одговорила.

Човекот изгледал ужасно. Ноел вели дека прво скокнал, а потоа почнал да вреска.

„Жал ми е поради се“, кажал но доцна било за извинување. Ноела веќе ја повикала полицијата, а нејзиниот маж Баленга кажал и на крајот ја признал вината и осуден е на 9 години затвор.