МИСТЕРИЈА НОВА | Експертите сè уште не можат да кажат за што станува збор | Видео

872

Видеото на младиот човек откри и дека суштеството било тврдо како карпа и залепен за земја.

Австралиецот Harry Hayes објави интригантно видео на својот Инстаграм профил во текот на ноќта, а сега останува на научниците да се обидат да ни дадат одговори што е можно поскоро.

Имено, за време на секојдневното џогирање, овој млад човек од Sydney наишол на сосема необично суштество кое корисниците на социјалните мрежи набрзо го опишале како „бебе на вонземјанин“.

Кога Hayes налетал на него, несреќното суштество повеќе не било живо, а снимката на младиот човек открила и дека е тврдо како камен и залепен за земја.

„Какви се времињата, во се сум подготвен да верувам, дури и дека налетав на вонземјанин“, рече Hayes, додека новинарите на Yahoo веќе контактираа со научниците за да ја решат мистеријата.

Интересно е што фотографијата почнала да ја споделуваат голем број биолози, но во овој момент тие не можеле да дадат дефинитивен одговор.