Маж кој бил жена роди дете од жена која била маж

140

Дана Султана, трансродова манекенка од Колумбија, која е родена како маж, и нејзиниот трансроден партнер Естебан Ландрау станаа родители.

Имено, во средината на јули, Естебан роди син кој го нарекоа Ариел.

“Дојде во мојот живот да ме научиш да сакам безусловно”, напиша Дана веднаш до првата фотографија со бебето.