Лек кој двојно го продолжува животот

614

Уште оваа деценија на пазарот ќе излезат лекови кои ќе го забавуваат процесот на стареење.

Уште оваа деценија на пазарот ќе излезат лекови кои ќе го забавуваат процесот на стареење и двојно ќе го продолжат животот.

Чудотворните апчиња веќе се во прва фази на развој и во комбинација со терапија врз основа на матичните клетки, ќе ни дозволат да бидеме здрави и витални барем век и половина.

Децата родени денес, ќе имаат можност да доживеат барем до 100 години во одлична здравствена состојба, пишува списанието Objects.

Соединението ги активира ензимите кои брзо и ефикасно ги поправат оштетените ДНК. Во не толку далечна иднина тоа ќе им помогне на луѓето да започнат втора кариера по 65-годишна возраст, смета почитуван невробиолог од Оксфорд Сузан Гријнфијлд.

Харвардскиот професор Дејвид Синклер работи на еден од овие лекови. Тој е базиран на супстанцијата ресвератрол што се среќава во црвеното вино. Тој е изолиран во ново соединение 1000 пати помоќно од обичниот ресвератрол, што покажува одлични резултати кај лабораториските тестови.

“Телата ќе имаат неверојатна способност да се самопоправат и ова соединение ќе засилува овие механизми”, објаснува Синклер.