Кога маж ВЕТУВА

379

Кога некој маж ќе ја најде љубовта на својот живот, тој ќе ѝ го вети ОВА:

Ако некогаш се оженам, ова се ветувањата што би сакал да ги исполнам на љубовта на мојот живот

Ветувам дека секогаш ќе се трудам да бидеш во моите очи. Кога еден ден ќе остариме и бидеме збрчкани, јас и понатаму ќе ја гледам твојата вистинска убавина.

Ветувам дека ќе слушам, но нема да молчам. Сакам да го слушам своето срце. Секогаш ќе зборувам затоа што се грижам повеќе за тебе отколку за одржување на мирот.

Ќе бидам доволно храбар да бидам свој колку што можам. Од некоја луда причина заљубена си во мене и сакам така и да остане.

Ветувам дека ќе те допирам. Секој ден.

Ветувам дека секогаш ќе бидам тука за тебе. Ќе бидам твојот грб и секогаш ќе внимавам на него кога ќе затреба.

Ветувам дека ќе те поддржувам секогаш кога ќе можам. Не сакам да ги решавам твоите проблеми, но сакам да те држам за рака додека ги решаваш.

Ветувам дека ќе бидам твојот највреден студент. Ќе го студирам факултетот на твоето срце и ќе се радувам кога ќе дипломирам.

Ветувам дека никогаш нема да дозволам да спиеш, а да не знаеш дека Те сакам. Сѐ што е потребно, јас ќе ти покажам дека Те сакам.

Ветувам дека ќе бидам искрен. Ќе ме знаеш и нема да се плаши, затоа што ќе ги знаеш сите мои најголеми стравови.

Ветувам дека ќе ги прифатам сѐ од тебе. Твоите стравови, твоите соништа, твоите надежи и твојата љубов. Она што те прави убава за мене е комбинација на сите овие работи.

Ветувам дека ќе знам која си. И никогаш не би сторил нешто за да станеш некој друг.

Ветувам дека ќе бидеш возбудена. Во рутината нема место за овие две љубови како што сме ние.

Ветувам дека ќе бидам во овој момент. Тоа е сѐ што имаме и поубаво е кога сум со тебе во тоа.

Ветувам дека кога нашето време на Земјата ќе помине, дури и тогаш сѐ уште ќе те сакам, а ако можам, ќе те најдам и ќе те држам уште еднаш.

Како знак на мојата љубов.

Додека љубовта не не раздели.