Кинезите пренеле цела една петкатница за изградаба на нов трговски | Видео

107

85-годишна училишна зграда беше преместена во Шангај. Кинеските инженери го користеле методот „машина за пешачење“.

Проектот го водеше Лејн Вујиа, кој посочува дека се користени околу 200 мобилни носачи, кои функционираат како „робот што оди“. Машините се поделени во две групи и наизменично ја креваат и спуштаат зградата.

Пред две години, „Shanghai Evolution Shift“ разви посебна технологија за вакви проекти.

Училиштето е изградено во 1935 година и се преселило на друга локација, бидејќи се наоѓало на местото каде се планирала изградба на канцелариска зграда.

Работниците околу училиштето што требаше да го преместат, прво ископаа канали во кои ставаа „машини за пешачење“. Целиот процес траеше 18 дена.