Како се менува викендот кога ќе станете родители

97

Најопшто кажано во животот на човекот постојат две ери – пред и по појавата на детето.

Откако во домот ќе се појави бебе, многу од вообичаените работи се претвораат во вистински луксуз. Сето тоа се должи на драстично намаленото лично време , како и на многу поголемите одговорности.

Дури викендите пред оазата на паузата, веќе се многу различни за луѓето кои се родители. Еве и како се менуваат викендите за време на ерата “Родител”:

Претходно: спиете барем до пладне. Сепак ова се вашите слободни денови и никој нема право да ве осудува дека сакате да ме фаќа мрза до доцна во кревет. Всушност правете го тоа, додека можете!

Сега: спиењето во целина е привидение, една далечна илузија и блед спомен, кој едвај не сте го заборавиле целосно. Секој ваш ден започнува околу изгрејсонце – без разлика дали е празник или не.

Претходно: Го посветувавте секој ден главно на едно нешто. “Откако спиев до пладне, а потоа се излежував уште малку и конечно се договоривме да излеземе вечерта, како би можела да завршам уште нешто?”, си мислевте некогаш вие.

Сега: Правиш повеќе работи само во едно утро како порано за целиот викенд. Дури понекогаш имате енергија за уште нешто, но одлучувате дека и “вие сте човек” и треба да одмарате, па не ги вршите работите со максимално темпо.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2