Како да се подобри мирисот и вкусот на вагината

851

Кои храна и пијалаци е добро да ги избегнувате пред секс, бидејќи можат да предизвикаат лош вкус и мирис?

Алкохол – без разлика дали тоа е пиво, вино, виски, алкохолот го менува нивото на Ph и може да се покаже како причина вагината да ја изгуби својата свежина и пријатен вкус.

Лукот, кромид и други јадења со остар мирис, исто така можат да доведат до силен и непријатен вагинален мирис. Кромидот од секаков вид може да влијае и врз нејзиниот вкус. Затоа неколку часа пред секс не го консумирајте.

Аспарагус и брокула – одличен зеленчук, но тој не само што го менува начинот на кој урината ни мириса, но може да се одразат и на мирисот на вагината.

Сирења – со исклучок на јогуртот, кој е богат со корисни бактерии, секакви видови сирења можат да влијаат на вкусот и мирисот на вагината.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.