Искуството на еден духовит татко | 10 работи што ги учите само тогаш кога ќе добиете дете

626

Новопечениот татко направил листа на работи што ги научил откако се нашол во таа улога. Ќе плачете … соочете се со тоа, порачува.

Без разлика колку да се подготвувале да станете родители, всушност никогаш сосем не сте подготвени. Но, веројатно во тоа е и шармот – да учите по пат …

Еден новопечен татко на социјалните мрежи споделил листа на работи кои ги научил откако се нашол во улогата на татко, што предизвикало бројни реакции на (идни) родители.

Како да се воспитаат девојчиња во ерата на сестрите Кардашијан?

Еве како изгледа неговата листа

1. Бебињата се невидено силни.

2. Неверојатно е колку специфичен може да биде некој кој е стар само неколку часа.

3. Не сте подготвени.

4. Човечкото тело може да биде одвратно убава работа.

5. Како маж, им кажувам на идните татковци – ќе плачете … Соочете се со тоа.

6. Брзо поставете ги ограничувањата за остатокот од семејството … Да, и бабите и дедовците се возбудени, но ова е вашата и игра на вашата жена, и тие мора да играат според вашите правила.

7. Вие и вашиот партнер не сте експерти, бидете подготвени на тоа експертите да ви објаснуваат колку нешто правите погрешно.

8. Чувајте ја сопругата. Таа направила одлична, многу тешка работа и емоциите можат да ја совладаат. Пазете ја, тоа е вашата должност.

9. Бидете трпеливи – со неа, со бебето, со медицинскиот персонал.

10. Кога станува збор за вашето семејство, сфатете дека има големи шанси да повредите нечии чувства … тоа несомнено ќе се случи, но тие можат да се справат со тоа.