Еве зошто родените во септември се толку посебни

104

Месецот во кој сме родени секогаш дава одраз на личноста. Денес погледнуваме кон карактеристиките на оние од вас родени во септември.

Интересни, понекогаш непредвидливи, но и:

Посветени на работата

Родените во септември се исклучително посветени на својата работа. За нив работно време нема, 24 часа, 7 дена во неделата, вложуваат максимални напори за да добијат добри резултати, но и се разбира да се достигне следнoто скалило во службената хиерархија.

Добри оратори се

Ако во пресрет имате добар говорник, презентер, тогаш има голема веројатност овој човек да е роден во септември. Зборовите секогаш делуваат силно на околината, успеваат да ги импресионираат и да го постигнат посакуваниот резултат.

Понекогаш се саркастични

Голем дел од родените во септември успеваат да постигнат завидни успеси, но често го злоупотребуваат своето влијание и моќ. Ако требаше да работат со нив, често ќе се чувствува саркастичниот однос. Сепак, дури и во сарказмот успеваат да вложат хумор.

Перфекционисти

Ако уживате во креативниот неред, треба да знаете дека ви се наметнале да живеете или работите со човек, роден во септември, ќе се судрите со неговата опсесија за перфекционизам. Ништо не смее да остане незавршено.

Дури и да упатуваат критики кон вас за неподреденоста, по некое време ќе сфатите дека биле во право. Нивната стриктност може да биде поучна за останатите и пример за тоа како треба да се случуваат убави и креативни проекти на пример.

Родени уметници

Хилари Даф, Вил Смит, Бијонсе, се популарни личности, уметници, родени во септември. Талентот е во крвта на овие луѓе. Уметноста е нивната голема љубов. Но, дури и да имате блиски и познати родени во овој месец и нивната професија да не е поврзана со уметноста, тие имаат особен однос кон танцувањето, музиката, театарот, операта.

Одржуваат добра форма

За родените во септември е важно да изгледаат добро, но и да се чувствуваат на овој начин. Одделуваат големо внимание на изгледот, на спортот и здравиот начин на живот. Понекогаш стануваат премногу екстремни во својата опсесија да бидат совршени и во оваа сфера.

Поседуваат детективски ум

Ако сте родени во септември, тоа ретко да некој може да ве измами. Секогаш малку сомнителни, држејќи добри аналитички и логички вештини кои ви помагаат во многу сложени ситуации.