Денеска ќе ја видиме последната Супермесечина за оваа година

210

Денеска имаме полна месечина, имено Супермесечина (има поголема очигледна големина на својот лунарен диск кога се гледа од Земјата), а она што е значајно е дека ќе биде последната во 2020 година, што е многу важно за енергијата и сигнализира значајно влијание до сите хороскопски знаци.

Се очекува и „метеорски туш“ што ќе предизвика голем број ѕвезди што паѓаат на небото. Знаеме дека ѕвездите што паѓаат симболизираат среќа и добра енергија. Во комбинација со полна месечина, овој период може да се смета за значаен во смисла на тоа што нè носи до крајот на еден циклус, и навестува на нов почеток, и тој нов почеток носи надеж. Ова е она што сега сите ни треба.

Енергијата на полната месечина во Шкорпија може да биде патоказ за секој од нас, по тешкиот период. Следните денови носат големи можности што треба да се искористат најдобар можен начин. Само со нашите напори и волја можеме да го постигнеме она што го сакаме долго време. Ѕвездите се склони кон нас, и на нас зависи од тоа да го искористиме најдоброто овој период.

Сите ќе чувствуваме олеснување, и исто така ќе бидеме инспирирани од оптимизам што ќе ни помогне да ги искористиме најголем дел од позитивните аспекти за себе.

Исто така, сега не е време да гледаме премногу во минатото, затоа што еден важен циклус заврши – нашето внимание и енергија треба да бидат насочени кон почеток на нов циклус, што може да ни донесе многу успех и радост.