Дали навистина треба да јадеме месо за протеини?

753

Сите знаеме дека месото, јајцата и рибата се добри извори на протеини, но дали навистина ни се потребни?

И што ако некој е вегетаријанец?

Според истражувањето објавено во Albany Times-Union говедското месо содржи само 6,4 грама протеини на 100 грама, додека пак брокулата содржи 11,1 грам протеини на 100 грама.

Затоа, бидете ВЕГЕ, останете здрави и сакајте ги животните.