Чајот од магданос го подобрува здравјето

444

Чајот од магдонос е одличен за исфрлање на токсините од телото, за зајакнување на желудочните жлезди, од болести на срцето, бубрезите и го подобрува метаболизмот.

Во повеќето случаи, луѓето го користат магдоносот во својата исхрана, а дополнително има исклучиво декоративна намена. Магдоност не треба да биде само убава декорација на вашата трпеза.

Додадете магдонос во секоја свежа салата или грицкајте секое утро по некое гранче свеж магдонос.

Послужете се со чај од магдонос, поточно сварете корен или лист од магдонос и пијте го секогаш кога ќе имате шанса. Им се препорачува на жените за да си ги олеснат предменструалните симптоми.