Август – месец за авантури меѓу чаршавите

506

Што да се каже освен дека август е пред портите и дека треба да се подготвиме за сексуални авантури меѓу чаршавите. 

Август е месец во кој навеќе се сексаме, заклучија научниците врз основа на спроведената анкета во организацијата на една британска компанија за сексуални помагала и играчки LoveHoney.

Витаминот Д би можел да биде клучот во целата приказна, затоа што истражувањата покажале дека мажите со повеќе витамин Д имаат повисоко ниво на тестостерон, а Сонцето го подига и нивото на допамин и серотонин.

Така, во истражувањето август ја доби престижната титула за најсекси месец во годината, а го следат уште два сончеви месеци, јули и јуни.

Со повисоко ниво на хормони, во летото се носи значително послободна облека што и доведува до послободно однесување и повеќе секс.

Продолжува на страна 2