Ако детето страда, треба да се третираат таткото и мајката (1 дел: Влијание на мајката)

620

Во статијата се дадени некои корисни информации за родителите кои мислат дека:

1. Сите деца страдаат (организмот расте, видот на метаболизмот)

2. Медицината ќе им помогне

3. Детето е родено толку слабо, и така натаму.

Она што секој родител треба пред сè е да знае е:

  • Од зачнување (!) до 12-тата година, РОДИТЕЛИТЕ ја носат целосната одговорност за детето и за Сè ШТО СЕ СЛУЧУВА СО НЕГО.
  • Не затоа што “некој тоа го кажал или нашал”, туку затоа што детето ЕНЕРГЕТСКИ И ИНФОРМАЦИОНО е потполно потчинето на родителите.
  • Мајката е одговорна за тоа, КАКО ДЕТЕТО СЕ ЧУВСТВУВА (телесна енергија)
    Таткото е одговорен за тоа ШТО СЕ СЛУЧУВА СО ДЕТЕТО (настани), како и за тоа како се ЧУВСТВУВА МАЈКАТА.

Татковци, дали разбравте за што се работи? Впрочем, вие сте одговорни за Сè.

Влијанието на мајката врз детето

Од моментот од зачнувањето до 12-тата година – го потенцирам ова! – почнува и продолжува изградбата на телото на детето. Мајката е единствениот извор на “градежен материјал” до моментот на раѓање и енергијата по раѓањето.

Дека за време на бременоста не треба да пиете, да пушите и да јадете во Мекдоналдс – тоа на сите им е јасно. Отров е отров. НО.

Има нешто за кое родителите не знаат. Формирање на телото директно е поврзано со психата на жената – толку директно што никакви отрови не се во состојба да предизвикаат толку многу штета на детето, како психозата на жената.

Сите ментални абнормалности за време на бременоста, сите стресови – сето ова се манифестира на детето со нарушувања во структурата на телото. За време на бременоста, мајката мора да биде целосно мирна и позитивна, да живее во исчекувањето на РАДОСНИОТ момент на претстојното раѓање на детето. Она што жената го доживува – тоа и го сложува во детето. Ова е аксиома за која дискусијата е бескорисна.

Мојата пријателка роди (сама, без царски рез …) апсолутно здраво прво дете на возраст од 36-тата година, само поради тоа што се карактеризирала со целосна смиреност “сè ќе биде добро”, и детето со радост го чекала. Дури и хормоналните пореметувања во раната фаза ги прифатила филозофски “ништо, ќе се избориме”, и сите лекари кои зборувале за “доцното породување” ги заобиколила. Резултатот? Без никакви проблеми се породила, како да имала 20 години.

По раѓањето, детето до 12- та година е поврзано со мајката со енергетска папочна врвка, и мајката целосно ја контролира неговата внатрешна состојба. Дури и ако бременоста била лесна – по раѓањето (особено ако тоа е прво дете), мајката паѓа во состојба “се појави точка на задникот – веднаш викај итна помош.”

Хипер-загриженоста е НОРМАЛНА за секоја мајка со дете, банални инстинкти. Сепак, имајте на ум дека сета загриженост, која мајката ја чувствува за детето – таа како со пумпа го внесува во него.

Продолжува на страна 2