10 начини со кои маж ќе направи жена да се чувствува грдо, без да каже збор

346

Неколку дена пред да се омажам жената на еден свештеник ми рече “Твојот сопруг никогаш нема да сака намерно да ти наштети.”

Дваесет и две години подоцна, мислам дека бев во право – во повеќето случаи. Клучниот збор е “намерно”. Иако на просечниот маж не му е задача да ѝ наштети на својата сопруга, тој несвесно може да ја остави во чувство на отфрленост, помала вредноаст и недостатоци – и грдости – а при тоа да не каже ниту еден збор.

Комплицирано е да се чувствувате убави. На површина не постои жена која не сака да отиде на фризер,а ако нејзиниот сопруг го забележи новиот изглед, таа ќе биде погорда, бидејќи нејзиниот маж ја забележал. Но, убавината е подлабока и кога мажот не забележува и не цени многу убави карактеристики на неговата сопруга, таа може да почувствува болка и одбојност.

Пред да се впуштам на оваа тема, важно е да знаете една работа: жената, пред сè, мора да знае дека е преубава во очите на својот Создател. Иако потврдата ја бара од мажот, прво мора да ја одобри “кралот твојата убавина, понизно поклони му се, бидејќи тој е господар твој.” (Псалм 45, 11)

Ова се 10 начини со кои еден маж може да направи жената да се чувствува грдо, без да каже нешто.

Продолжува на страна 2