Зошто некои вакцинирани лица немаат антитела?

211

По примањето на вакцината, во повеќето случаи, лицето развива антитела и тие штитат во просек од половина до две години, сметаат имунолозите.

Сепак, понекогаш се случува антителата да бидат отсутни по вакцинирањето.

Професијата нагласува дека отсуството на антитела по вакцинацијата не мора да значи дека лицето кое примило вакцина не е заштитено од инфекција.

Целиот прилог можете да го погледнете подолу во емисијата „Меѓу нас“ на ТВ Нова С: