Правилна и здрава исхрана го зајакнува имунитетот.
Во организмот треба да се внесуваат неколку помали редовни оброци кои треба да содржат доволно: витамини (особено Д, Ц и А), минерали, антиоксиданси, растителни влакна, протеини, јаглени хидрати и калории.
Од овошје се препорачува: јужно овошје, грозје, јаболки, бадеми но и природни овошни сокови.
Од зеленчук издвојуваме: кромид, лук, зелка, патлиџан, пиперки, брокула.
Во недостаток на свеж зеленчук доволно витамини обезбедува и зимницата.
Протеини и минерали се внесуваат и преку пилешката супа, посното месо, месо од живина, риба, печурки и млечни производи со малку масти.
Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!
Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.



















