Што знаете за сексот? Јапонците и Грците со различен интензитет

170

Сигурно дека сексот често носи позитивни емоции и пријатни чувства. А, како стои прашањето со љубопитните, научни и интересни факти.

Знаете ли кој народ најчесто, а кој најретко прави секс?

За љубовта и страста се задолжени различните делови на мозокот. Најмногу возбудувчкиот мирис за мажите е мешавина од мирисите на лаванда и тиква.

Најретко секс на планетата имаат Јапонците.

Повеќето луѓе избираат партнери кои имаат слично ниво на мастите во организмот.

Мозокот се вљубува метеорски: хормоните на љубовните искуства го освојуваат за една петтина од секундата.

Според статистиката Грците најмногу од сите други народи имаат секс – на пример 138 пати во годината.

Розовата боја е сакана од оние за кои сексот нема големо значење.