Постои дел од денот кога имате најголема желба за секс | Еден е кај мажите, друг е кај жените

385

Во согласност со темата дека паровите едноставно не можат да се договорат за одредени аспекти од нивните врски, ново истражување покажа дека мажите и жените сакаат да имаат секс во различни периоди од денот.

Имено, истражувачите проучувале во кое време од денот луѓето најмногу сакаат да имаат секс, а постои огромна разлика помеѓу мажите и жените, пишува Bustle.

Студијата не само што откри во кој дел од денот мажите и жените претпочитаат секс, туку и го сведе на точното време.

Така, мажите најверојатно ќе бидат најмногу напалени наутро, во секое време помеѓу шест и девет часот, додека жените претпочитаат ноќна забава и се најрасположени помеѓу 23 и 2 часот наутро.

Идеалното време за секс кај мажите е 7:54 часот, додека за жените е многу подоцна, во 23:21 навечер.

Следниот најпопуларен временски период за двата пола е помеѓу 21 и 23 часот.

Студијата на 2.300 испитаници од Lovehoney покажа дека не само што постои разлика во желбата со текот на времето, туку и повеќето луѓе всушност ја доживуваат.

Така, 68 отсто од анкетираните жени и 63 отсто од мажите барем еднаш биле во врска со некој чиј сексуален нагон не се совпаѓа со нивниот.

– Популарно е мислењето дека женското либидо е многу комплицирано, но работата е всушност од психолошка природа. Тоа обично нема многу врска со партнерот. Повеќе се работи за тоа како жената се чувствува и како ја доживува својата сексуалност – објаснила д-р Алисон Хил.

Дискутирањето за овие преференции може да заштеди многу време и мака на сите, но ако сакате да го фатите вашиот партнер во „вистинско време“, можеби е добра идеја да поставите аларм.