Никогаш не лажете жена

160

Жените и тоа како можат добро да намирисаат лага. Тоа се гледа и во оваа кратка сторија и затоа мажи, добро размислете пред да излаже или измамите …

Мажот по телефон ⇒ “Душо поканет сум да одам во Кина на риболов со шефот за 7 дена! Ова е идеална можност за мојот напредок, па можеш ли да ми спакуваш доволно облека? Се разбира, ќе ми треба и кутијата во која се наоѓаат работите за риболов. Кога се враќам од канцеларија, ќе наминам патем дома после работа. И, да, те молам, немој да забораваш да ми ги спакуваш и сините свилена пижами.”

На жената сето ова ѝ било сомнително, но го послушала и го спакувала багажот. Следниот викенд тој се вратил, уморен, но сепак со добар изглед. Сопругата го прашала дали фатил риба, а тој одговорил:

“Да, се разбира, многу лосос и неколку каракуди … А зошто не не ми ги спакува сините пижами?

Жената со насмевка му одговорила:

“Ти ги ставив во кутијата за риболов!”