Научниците конечно открија што се крие зад еротските соништа

72

Еротските соништа се појавуваат кај некои луѓе во принцип тоа се поврзува со недостаток на романтични односи и интимност.

Неодамна, сепак научниците откриле вистинската причина за мокрите сништа.

Истражување на сексолози утврдило дека такви сништа се манифестираат и кај луѓе со стабилна врска, па човекот има својот живот интимни односи.

Научниците веруваат дека причината всушност лежи во потсвеста на човекот што продиктува некој сон. Значи еротските сништа се јавуваат понекогаш кога човек сака да се опушти морално или емоционално од проблемите кои го извршуваат.