МАТЕМАТИЧКА МОЗГАЛИЦА КОЈА ГО ЗБЕСНА ИНТЕРНЕТОТ! Дали го знаете точниот одговор?

589

Математичка загатка со банани, часовници и геометриски мотиви предизвика дискусии на Интернет.

Добро погледнете и размислете неколку пати пред да дадете финален одговор …

Интернет загатките и мозгалици можат да бидат вистинска мака, особено ако не се решат во ист момент.

Една таква е и оваа математичка, а во коментарите слободно напишете го своето решение и поттикнете дискусија.

Ајде да видиме како рамислувате …

P.S. Одговорот не е ниту 19 ниту 26 …