Го оставила сопругот и трите деца затоа што се в љубила во свекрвата

489

За Велида Хадриќ (47) велат, дека е сопруга за пример и мајка на три деца, пред три недели го напушти своето семејство и се поради нејзината свекрва Наида Мандал (62).

Велида од почеток на бракот била во добри односи со свекрвата, но никој не ни помислувал дека нив двете ќе завршат во љубовна постела.

Постојаното излегувања, одењето на море, дружењата, даваа само илузија на семејна идила и хармонија што секој би посакал за своето семејство, а зад која се криела мрачна слика.

Велида Хадриќ и нејзиниот сопруг Аднан (43) се оддалечиле со текот на времето, а истото се случувало и бабата Наида и нејзиниот сопруг Мустафа, кој се почесто несогласувањата ги оправдувал со нејзината возраст.

Нежните прегратки на Велида и Наида сите ги оправдуваа со „шопинг пријателство“, никој не се сомневал дека се раѓа љубов помеѓу две зрели жени.

Тие биле откриени на 24 јули кога им рекле на сопрузите да одат во шопинг.

„Таа вечер излегов да им дадам јадење на кучињата кога слушнав стенкање од зад куќата. Слушнав и гласови: “Драга жено, како овие мажи не знаат ништо за купување. Зошто некој би пазарел без пари“, изјавил за новинарите вознемирениот Аднан за sarajevo365.com, кој кога ги видел, паднал во несвест.

Следното утро тие признале сè.

Нејзиниот сопруг и дедото се на психотерапија, а децата веќе не одат на училиште затоа што малото место во Херцеговина се покажа како крајно хомофобично. Се чека на поделба на брачниот имот, а жените наводно изнајмиле стан во сараевската населба Циглана.

Веста е од сатиричен карактер.