Десет логични одговори на личности кои ги засрамиле противниците …

1396

Ниту големите, па дури и брилијантните личности од историјата на човештвото не биле имуни на непријателите ниту подбивањата.

Откријте како тие се справувале со тоа во најдобрите 10 одговори:

1. Спарта на Филип II Македонски

Кралот Филип:

“Ако победам во оваа војна, вие засекогаш ќе бидете робови.”

Спарта:

“Ако”.

2. Дороти Паркер на пијаница

Пијаницата:

“Јас не можам да ги поднесам будалите.”

Дороти Паркер:

“Очигледно, мајка ти можела.”

3. Стивен Хокинг на студент

Студентот:

“Тврдите дека би можеле да постојат безброј паралелни универзуми. Дали тоа значи дека може да има паралелен универзум во кој јас сум попаметен од вас?”

Стивен Хокинг:

“Да. Како и универзум во кој си ти духовит”.

4. Махатма Ганди на новинар

Новинарот:

“Што мислите за западната цивилизација?”

Махатма Ганди:

“Мислам дека цивилизација на Запад е добра идеја.”

5. Винстон Черчил на Г. Б. Шо

Џорџ Бернард Шо:

“Ви праќам две влезници од првата вечер за мојата нова претстава. Донесете го и пријателот … ако имате некој.

Винстон Черчил:

“Никако не можам да присуствувам на првата вечер. Ќе дојдам на втората … ако ќе ја има.”

6. Една Фербер на Ноел Каувард

Ноел Каувард:

“Една, па ти речиси да изгледаш како маж.”

Една Фербер:

“Која коинциденција, и ти исто.”

7. Гручо Маркс на натпреварувачка во ТВ шоу

Натпреварувачката:

“Јас имам десет деца.”

Гручо Маркс:

“Десет? Зошто толку многу?”

Натпреварувачката:

“Затоа што го сакам мојот сопруг”.

Гручо Маркс:

“Сакам и јас цигари, но сепак повремено ги вадам од уста.”

8. Еминем на новинарка

Новинарката:

“Луѓето велат дека Лил Вејн е испратен од Бога да ги учи луѓето како да репуваат …”

Еминем:

“Не се сеќавам дека некого сум пратил.”

9. Елизабет Тејлор на новинар

Новинарот:

“Кој машки главен лик ви бил најдобар партнер во филмовите?”.

Елизабета:

“Од оние кои ми се најмили, би требало да спомнам некои коњи и кучиња”.

10. Моцарт на обожавател

Обожавателот:

“Г-дин Моцарт, размислувам за пишување симфонија. Можете ли да ми дадете некои предлог како да започнам?”

В. Амадеус Моцарт:

“Симфониите се сложени музичка форми, можеби би требало да почнете со нешто едноставно, а потоа полека да дојдете до симфонија”.

Обожавателот:

“Но, г-дине Моцарт, вие сте пишувале симфонии на возраст од осум години!”

Моцарт:

“Точно, но никогаш никого не сум прашал како тоа да го работам.”