Зошто грубиот секс е толку популарeн

487

На некои жени им е пријатно мажот да доминира! Толку години луѓето се правеле дека животинската суровост во кревет е перверзија, а сега буквално се раскинати синџирите. Креаторите на такви филмови и книги стануваат милионери.

Прирачници и слични апарати се продаваат на секој чекор, па дури и ликовите во романтичните комедии си играат со нив.

Како дојде до таму? Кој ја отвори вратата на светот на бруталните задоволства за масовниот корисник? Зошто сега? Па феминизмот?

Груб секс е во мода?

Денес толку се зборува за рамноправност, женска независност ера на феминизмот … И на многумина им е многу тешко да поверуваат во тоа што на некои жени им е пријатно да чувствува како мажот доминира и ги “принудува” да имаат секс. Ајде од сега да се прецизира дека станува збор само за интимна консензуална игра.2433

Вистината е дека на голем дел од жените им паѓа на памет помислата на секс со палави елементи на насилство. Според анкети, направени од двете страни на океанот, и малку анализа се покажало дека најпопуларната еротска фантазија: за тоа ја признаваат 57% од Американка и 20% од Русинки. Клучниот збор е признаваат, а уште колку дами не го признаваат дури и пред себе! Патем, “нимфоманки” на Ларс фон Трир (филм, во кој има доволно садо-мазо сцени) собра во Русија каде-каде повеќе гледаност отколку во САД.

Сексолозите тврдат дека ако имаш слични мисли, тогаш во тоа нема ништо чудно: и тоа е доста распространета склоности.

Продолжува на страна 2